Lisensinformasjon

Horva_logo_2015

Hva menes med sykkel lisens?

Lisens er obligatorisk for å delta i alle typer sykkelritt som arrangeres av klubber/lag tilknyttet Norges Cyckleforbund (NCF). Det vil si de aller fleste ritt som er aktuelle for Horvå sine medlemmer. Man kan enten kjøpe en engangslisens eller en aktiv lisens.

  • Engangslisensen kjøpes hos arrangøren for ett tur- eller trim-ritt idet man melder seg på rittet. Engangslisensen gjelder kun for det aktuelle rittet.
  • Helårslisens kan bestilles av alle medlemmer i en NCF godkjent klubb som har betalt den årlige medlemskontingent til klubben. Det vil si er du medlem av Horvå, så kan du kjøpe helårslisens. Lisensen gjelder for alle typer ritt og er gyldig fra datoen lisensen blir godkjent hos NCF og ut desember samme år. Forsikringen gjelder ut februar året etter. Den største og viktigste fordelene med helårslisens er at den inneholder blant annet en ulykkesforsikring for ulykker under all utøvelse av sykkelsport. Det vil si både under trening, på veg til jobb eller under en sykkeltur med familien. Samt ulykker på reise til og fra sykkelritt. Lisensen administreres av Norges Cykleforbund. NCF har registrert en nedgang i antall ulykker for utøvere med helårslisens sammenlignet med utøvere som benytter engangslisenser.

Når du velger lisens kan du enten velge ordinær eller extended. Forskjellen på disse to er 200,- kr og Horvå anbefaler extended. Helårslisens extended koster 800,-kr og du slipper da selvfølgelig engangslisens under ritt du er med på.

Lisens kan bestilles her:        https://reg.eqtiming.no/SykkelLisens

 

Klubbovergang

Klubbovergang registreres ved at du tegner lisens under din nye klubb. Lisensen må da godkjennes av både ny og gammel klubb for at overgangen skal bli registrert. Når overgangen godkjennes av begge klubber på denne måten er det ikke lenger nødvendig å sende overgangsskjema til NCF.